Missförstå oss rätt, vi älskar kött. Men i linje med livsmedelsverkets rekommendationer för bland annat skolor har vi tagit fram tre smakfulla nyheter – Korvish, Järpish och Pannbiffish – som förutom svenskt kött är fullproppade med svenska grönsaker. 

• Klimatsmart
• Stark trend att äta mer grönt
• Kött och grönsaker från Sverige

Nyheter

Korvish Svartpeppar

En korv fylld med lika delar svenskt kött och svenska grönsaker såsom gröna och gula ärtor, bönor, morot och potatis. Korvish finns i smakerna Örter, Svartpeppar och Anchochili.

Järpish Rotfrukter

En järpe fullproppad med lika delar svenskt kött och svenska grönsaker såsom palsternacka, kålrot, morot och potatis. Det finns två smaker: Järpish Rotfrukt och Järpish Lime/chili.

Pannbiffish – det nya gröna 

Med våra nya Pannbiffsh har vi hittat rätt balans mellan kött och grönt. Färsbiffarna är fullproppade med härliga bitar av palsternacka, morötter och kålrot. Och har även låg fett- och salthalt. Helt i linje med livsmedelsverkets rekommendationer för en sund kosthållning. Perfekt för bland annat skolor och andra som vill servera klimatsmart mat. Färsbiffarna är på 60 gram och kontaktstekta.

  • Fullproppade med svenskt kött och svenska grönsaker 
  • Häng på trenden att äta mer grönt för bättre hälsa 
  • I linje med livsmedelsverkets rekommendationer 

Servera mer grönt så är saken biff

Livsmedelsverket rekommenderar mindre kött och mer grönt till barn under 18 år. Men att lyckas få dem att äta mer grönsaker och rotfrukter är inte helt lätt. Förrän nu. Skolbarnen på mellanstadiet i Näsbyparkskolan i Täby fick nyligen fick agera smak- och testpanel. Det visade sig att hela 85 procent av barnen gillade nya Pannbiffish. Så vill du göra barnen glada och servera framtidens skolmat kan du ge dig på att saken är biff.

Upp