Prova vår nya skivade och strimlade Måltidskorv med nyckelhålsmärkning

Vår omtyckta och populära Delifalukorv har fått en nyckelhålsmärkt medarbetare som är tillverkad utifrån samma recept men med magrare kött. Måltidkorven har provats på flera skolor och fått väldigt positiv respons. Bakgrunden till våra nya måltidkorv med nyckelhål är livsmedelsverkets nya råd om skolmaten där man rekommenderar just nyckelhålsmärkt korv.

 Några omdömen från skolor som testat korven:

"Extra plus för fin färg i stekbordet"

"God kryddning, det smakar mycket om korven"

"Konsistensen är fast och fin"

"Konsistensen ger ett intryck av att det är mer kött i den nyckelhålsmärkta korven än i vanlig falukorv"

Nudelwok med måltidskorv, kokosmjölk och sweet chili

Nudelwok med måltidskorv, kokosmjölk och sweet chili - 100 personer

Ingredienser

8 kg Scan Måltidskorv strimlad, 4 kg nudlar, 4 kg wokgrönsaker Sås: , 3 l kokosmjölk, 7.5 dl sweet chilisås

Gör så här

Koka nudlarna och spola med kallt vatten. Låt rinna av. Lägg nudlarna i 5 oljade bleck. Stek korven i ugn 175°C i ca 15 minuter eller på stekbord. Blanda samman kokosmjölk och sweet chilisås. Blanda nudlar, grönsaker och korv i blecken och fördela såsen över. Värm i ugn på 150° C i ca 15 minuter.

Läs mer »

Måltidskorvkorv med tomat, pepparrot, skånsk senap och dill

Måltidskorvkorv med tomat, pepparrot, skånsk senap och dill - 10 personer

Ingredienser

1.2 kg Scan måltidskorv, skivad, 150 g gul lök, skivad, 300 g tomater, tärnade, 2 msk skånsk senap, 2 msk riven, färsk pepparrot, 2 dl vispgrädde, 3 dl mjölk, 2 msk hackad dill

Gör så här

Lägg korvskivorna i ett ugnsbleck. Fördela löken och tomaterna ovanpå.

Blanda senap, pepparrot, grädde och mjölk i en bunke. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över korven. Stek i ugnen på 150 grader i 30 minuter. Strö över dill och servera.

Läs mer »

Upp