Rapsgris

Vår rapsgris är en helt naturlig nyhet. Tillsammans med utvalda svenska bönder har vi tillsatt svensk rapsolja i grisarnas foder. Rapsolja är en helt naturlig kost som gör att köttet får en bättre fettsammansättning som medför att det blir saftigare, mörare och smakrikare.

Med vår innovativa Rapsgris har Scan tagit ett stort steg framåt för att förbättra den svenska gastronomin. Rapsgrisen erbjuder Sveriges krögare ett godare fläskkött att servera sina gäster. Eller som Christian Hellberg, Årets Kock 2001 och krögare på Griffin’s Steakhouse, själv uttryckt det första gången han smakade det: ”man märker att det är något stort på gång.”

Vi vill alltid att dina gästers restaurangupplevelse ska bli så bra som möjligt. Därför testade vi tillsammans med bonden Claes Friberg att ge våra grisar rapsolja i fodret. Resultatet blev ett kött som är både saftigare, godare och smakrikare än fläskkött någonsin tidigare varit. Kort sagt, när du vill ha gris på din meny är det godaste alternativet Rapsgris!

Det har visat dig vara ett säkert kort. När Griffin’s Steakhouse testkörde Rapsgrisen jublade gästerna över den goda smaken och köttet fick odelat positiv omdömen. Dessutom ökade försäljningen av fläskkött med hela 15 procent.

Med hopp om många nöjda gäster!

Nyttig fakta om rapsgris

  • Unikt i Sverige.
  • Saftigare och smakrikare.
  • Förbättrad fettsammansättning som ger en högre andel naturligt nyttiga omättade fetter som Omega 3.
  • Ett perfekt alternativ till ädla nöt- och lammdetaljer.
  • Grisarna får svensk rapsolja i fodret.
  • Ett kött som är lätt att lyckas med i köket och som ger en högre marginal.
Grisakademin

Det har aldrig varit hetare att använda svensk gris i restaurangköken än vad det är just nu. I vår grisakademi utbildar vi dig i griskunskap och låter dig bekanta dig med den svenska grisens fördelar.

Läs mer >

Produkter
Upp