Möt några gårdar

Möt några av våra samarbetsgårdar.

Vi vill att du ska veta mer om de gårdar vi samarbetar med. Vi anser nämligen att maten smakar godare om man vet dess ursprung och att djuren har mått bra. Vi arbetar i ett nära samarbete med våra svenska bönder och tillsammans är vi en naturlig del av Sverige.

Här kan du läsa om några av våra 14 000 gårdar och få en inblick i hur livet där kan te sig.

Välkommen.

Grevingetorp
Fredrik och Helene Nordén - årets lammleverantör 2012, föder upp lamm på Grevingetorp. Tidigare har de haft en blandad produktion men är sedan 2008 en renodlad lammgård.

Halla gård
Halla gård - årets grisleverantör 2012, ligger utanför Kvänum i Västergötland. och drivs av Anders Gunnarsson tillsammans med hans far och en anställd. Anders föder upp rapsgrisar och odlar i princip allt foder på gården.

Bäck Lantbruk
Lena och Roland sysslar med uppfödning av avelstjurar och skogsbruk. Dessutom hyr de ut två stugor genom föreningen Bo på Lantgård.

Vedemö gård
Karin och Johan är renodlande smågrisproducenter. Med tre barn och ett par tusen grisar att ta hand om är det alltid fullt upp.

Högtorps gård
Lars och Elisabeth föder upp grisar och tjurar. Varje morgon tar Lars cykeln ner till ladugården för att ge dem mat och småprata lite.

Malma gård
Claes är en av våra ca 700 grisbönder och är även den första i Sverige som föder upp Scan rapsgris.


Upp