Bäck Lantbruk

Den flera hundra år gamla gården Bäck Lantbruk i Småland drivs av Lena och Roland Johansson. Det är en skogsgård med 110 ha skog och 33 ha åker- och betesmark. Tillsammans bedriver de ett aktivt lantbruk med inriktning på skogsbruk och avel.

På Bäck Lantbruk finns nötdjur som dikor, kvigor och tjurar. Lena och Roland låter sina kalvar gå lösa i ladugårdsgångarna på vintern och under sommaren får de gå ute på bete. Både Lena och Roland är noga med att djuren flyttas ofta för att de alltid ska ha tillgång till nytt fint gräs. Dessutom används allt som odlas på åkrarna som foder till djuren, vilket medför att även djurens mat är närproducerad. Lena och Roland odlar också för det egna hushållet och har ett växthus och trädgårdslandskap. Här växer kryddor som timjan, oregano, dill och persilja och grönsaker som tomater, rödbetor, morötter, squash och pumpa. Gårdens namn kommer från den lilla bäcken som porlar ut bakom ladugården.

Prova gärna produkter som vi tagit fram tillsammamans med Lena och Roland, Grovmald korv kryddad med enbär eller mejram och fänkål eller Leverpastej med trattkantareller och honung.
 
Upp