Martin Hansen

Vi träffar Martin Hansen och frågar honom om sin matlagning. Martin var på plats i vår monter under Fastfood& Café & Restaurang Expo mässan i Malmö i februari. Se receptet nedan som han bjöd på

Namn: Martin Hansen
Ålder: 39
Nuvarande arbetsplats: Gastronomiskt ansvarig på Grand Hotel, Lund
Tidigare arbetsplatser, Petri Pumpa, Saison (1 stjärna i Guide Michelin), Skanörs Gästgifvargård

Vem är du Martin?
Jag är en 39-årig kock från Malmö som är förtjust i det nordiska köket, dess natur former och råvaror. Jag älskar att laga mat och kombinera det med passande drycker så att mina gäster blir överraskade när de kommer till oss på Grand Hotell.

Du har tävlat mycket i matlagning, varför då?
Jag gillar att utmana mig själv och ser inget som omöjligt. det betyder mycket för mig att utvecklas hela tiden och att utmana de bästa i min bransch. DEls är det en pojkdröm som går i uppfyllelse när man går till final och ett sätt att aldrig vara nöjd eller färdigutvecklad.

Vilka är dina förebilder som kockar?
Tomas Drejing och Robert "Bobbo" Nilsson.

Vilken är din favoritrestaurang i Skåne?
Danile Berlin Krog i Skåne Tranås.

Rapsgris