Höj temperaturen på utesäsongen

För restaurangindustrin internationellt blev uteserveringen räddningen när pandemin begränsade inomhusaktiviteter. Alla restauratörer med något utrymme utomhus, från trottoarer till parkeringsplatser, förvandlade dem till uteserveringar. Här i Sverige begränsas ju utesäsongen naturligt av vädret. Här är fyra snabba tips för att få BBQ-sommaren 2021 att slå gnistor:

Flytta ut (delar av) köket

Live fire cooking-trenden fortsätter locka och passar utmärkt när gästerna vill sitta ute (covid eller ej). Att se röken och skådespelet när maten tillagas och känna dofterna är ett uppskattat mervärde.

(Bibe)håll distansen

Vi har sett allt från bubblor, tält och växthus. Använd fantasin för att avgränsa utrymmet ute, och gör det enkelt för gästerna att fortsätta hålla distansen.

Glöm inte grönsakerna!

De utgör en viktig byggsten i moderna grillrätter. Trendsäkra grönsaker på grillen 2021 är shishito- och padronchili, ockra och brysselkål på stjälk som karaktärsstarka komplement till fläskkött samt exotisk svamp, eggplanta och romanesco som matchar nötkött på grillen fint.

"Ta med" är givet

Det är många som har vant sig vid möjligheten med hämtmat, och utesäsongen erbjuder ju även gott om picknickmöjligheter, så se till att ladda upp med riktigt bra take away-erbjudanden.