Schweizerbiff med lök och citronpotatis

Ingredienser
- 1.2 kg Scan Schweizerbiff
- 1 dl strösocker
- 600 g rödlök strimlad
- 3 dl vatten
- 0.5 dl koncentrerad kalvfond
- 1 dl balsamvinäger
- maizena till redning
CITRONPOTATIS
- 1.7 kg potatis skalad och i bitar
- 1 dl olivolja
- rivet skal av 1 citron
- 1 msk hackade färska örter
Gör så här
Sätt ugnen på 150°C. Karamellisera sockret i en gryta. Tillsätt lök, vatten, fond och vinäger. Låt koka tills löken är mjuk. Red av med maizena till önskad konsistens och smaksätt med salt och peppar. Värm biffarna i ugnen ca 15 minuter. Öka ugnstemperaturen till 225°C. Lägg potatisen på bleck och ringla över olivolja. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Vänd ner citronskal och örter strax innan potatisen ska serveras. Servera biffarna med lök och potatis.