Lasagne med tärnad skinka och mozzarella

Ingredienser
- 600 g Scan Piggham Rökt skinka, tärnad
- 1 kg krossade tomater
- 1 tsk torkad oregano
- 10 g vitlök, riven
- 1 msk strösocker
- 300 g gul lök, skivad
- 300 g zucchini, strimlad
- 200 g aubergine, strimlad
- 1 tsk paprikapulver
- 450 g lasangeplattor
BÉCHAMELSÅS
- 40 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 1,4 l standardmjölk
- 2 dl riven mozzarella
Gör så här
Koka upp de krossade tomaterna. Smaksätt med oregano, vitlök och socker. Låt koka i 30 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten. Gör en bottenredning. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och rör i osten. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite riven muskot. Fräs lök, zucchini, aubergine och skinka i olivolja. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar. Varva lasangeplattorna med béchamelsås, tomatsås och grönsaker på bleck. Avsluta med béchamelsås. Grädda i 150°C ugn i ca 30 minuter.