Färsbiff Sahara med myntakryddad bulgur, ajvar och gräddfil

Färsbiff Sahara med myntakryddad bulgur, ajvar och gräddfil
För 10 personer

Ingredienser

  • 1.2 kg Scan färsbiff Sahara

MYNTAKRYDDAD BULGUR

  • 1 l vatten
  • 1 l bulgur
  • 0.5 dl färskpressad citronsaft
  • 3 msk färsk mynta hackad eller 1 msk torkad mynta
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • Till servering: ajvar relish gräddfil

Gör så här

Värm färsbiffarna i 140°C ugn tills de har en innertemperatur på 70°C, ca 20 minuter. Koka upp vattnet. Tillsätt bulgur, sätt på ett lock och ställ åt sidan. Låt svälla i 5-10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt lite olivolja och citronsaft och rör ut klumparna. Smaksätt med mynta, bladspenat och salt. Servera färsbiffarna med bulgur, ajvar och gräddfil.