Saffranspasta med miniköttbullar och smörfrästa grönsaker

Ingredienser
- 10 kg Scan Minisar miniköttbullar
Saffranssås
- 1 kg gul lök, hackad
- 10 st vitlöksklyftor, finhackade
- 10 g saffran
- 7 l grönsaksbuljong
- 3 kg lätt créme fraiche
- 5 dl vetemjöl
- 2 kg purjolök, grovt skivad
- 2 kg aubergine, tärnad
- 2 kg paprika, i bitar
- 2 kg morot, i tunna skivor el strimlad
- 7 kg pasta
Gör så här
Fräs lök, vitlök och saffran i matfett. Tillsätt buljong och créme fraiche. Låt koka upp. Red av med vetemjöl. Sjud på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Stek alla grönsaker hastigt i smör på stekbord eller i ugn. Smaka av med salt och peppar. Stek köttbullarna i kombiugn, återupphettningsprogram, 150°C ca 10 min. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera köttbullarna med såsen, grönsakerna och pastan.