Prinskorv med krämig blandsvampsås och brysselkål

Ingredienser
- 12 kg Scan prinskorv
Sås
- 400 g torkad blandsvamp i småbitar
- 600 g gul lök hackad
- 10 st vitlöksklyftor hackade
- 100 g matfett
- 4 l köttbuljong
- 2 l vispgrädde eller créme fraiche
- 5-6 dl vetemjöl
- 4 dl svartvinbärsgelé
- 1 msk timjan
- 1 msk mejram
- 7.5 kg brysselkål
Gör så här
Blötlägg svampen ca 45 min. Krama ur vattnet ur svampen och fräs svampen i matfett tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt buljong och grädde. Koka på svag värme ca 5 min. Red av med vetemjöl. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med gelé, örtkryddor, salt och peppar. Koka brysselkålen i ånga i ugnen. Blanda kålen med lite smör och salt. Stek korven på stekbord eller i kombiugn varmluftsprogram med ånga 200°C ca 5 min. Servera med kokt potatis.
Serveringsportion prinskorv ca 120 g, sås ca 1 dl, brysselkål ca 75 g.