Prinskorv med krämig blandsvampsås och brysselkål

Prinskorv med krämig blandsvampsås och brysselkål
För 100 personer

Ingredienser

  • 12 kg Scan prinskorv

Sås

  • 400 g torkad blandsvamp i småbitar
  • 600 g gul lök hackad
  • 10 st vitlöksklyftor hackade
  • 100 g matfett
  • 4 l köttbuljong
  • 2 l vispgrädde eller créme fraiche
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 4 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk timjan
  • 1 msk mejram
  • 7.5 kg brysselkål

Gör så här

Blötlägg svampen ca 45 min. Krama ur vattnet ur svampen och fräs svampen i matfett tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt buljong och grädde. Koka på svag värme ca 5 min. Red av med vetemjöl. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med gelé, örtkryddor, salt och peppar. Koka brysselkålen i ånga i ugnen. Blanda kålen med lite smör och salt. Stek korven på stekbord eller i kombiugn varmluftsprogram med ånga 200°C ca 5 min. Servera med kokt potatis. Serveringsportion prinskorv ca 120 g, sås ca 1 dl, brysselkål ca 75 g.