Ugnsstekt karré med kumminkryddad brunkål

Ingredienser
- 15 kg Scan Piggham fläskkarré, benfri
Glaze
- 25 st vitlöksklyftor, hackade
- 75 g matfett
- 5 dl grovkornig senap
- 4.5 dl kinesisk soja
Sås
- 5 l köttbuljong
- 1 l rött vin eller matlagningsvin
- 1 l vispgrädde
- 7 dl vetemjöl
- 0.75 dl osötad senap
- 1 dl kinesisk soja
- 1 msk körvel
- 1 msk mejram
- 10 kg brunkål
- 5 msk hel kummin
Gör så här
Fräs vitlök i matfett och tillsätt senap, soja och sambal. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek karrén i kombiugn, 150°C tills innertemperaturen är 80°C. Fördela glazen över köttet när de sista 15 minuterna av stektiden återstår. Koka upp buljong och vin. Tillsätt grädden. Red av med vetemjöl och koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med senap, soja, örtkryddor, salt och peppar. Fräs brunkålen i matfett. Smaksätt med kummin. Servera gärna med kokta morötter och kokt potatis.
Serveringsportion kött ca 120 g, sås ca 0,7 dl.