Pepparbiff med citron- och spiskumminyoghurt

Ingredienser
- 12 kg Scan nötfärs
- 300 g ströbröd
- 9 dl vatten
- 12 st ägg
- 120 g salt
- 120 g svartpeppar grovmalen
Citron- och spiskumminyoghurt
- 3 kg medelhavsyoghurt
- 1 dl spiskummin malen
- 1.5 dl pressad citronsaft
- 2 tsk salt
Rostade morotsstavar och potatis
- 12 kg stor potatis i klyftor
- 5 kg morötter i stavar
- rosmarin
Gör så här
Lägg ströbrödet i vatten, låt svälla i 10 minuter. Blanda alla ingredienser till färsen. Fördela färsen i smorda bleck. Platta ut och stek i ugn, 175°C ca 30 minuter. Använd gärna termometer, innertemperaturen ska vara 70°C. Blanda ned spiskummin och citronsaft i yoghurten. Smaka av med salt. Lägg potatisklyftor och morotsstavar i bleck och ringla över olja. Strö över rosmarin. Rosta i ugn, 200°C. Rör om efter 15 minuter och stek tills allt är mjukt. Ta ut och salta. Servera pepparbiffarna med yoghurt, rostade morotsstavar och rostad potatis.