Kalvfärsfrikadeller i currysås

Ingredienser
- 10 kg Scan kalvfärs
- 200 g ströbröd
- 9 dl mjölk
- 400 g ägg
- 350 g äggulor
- 100 g salt
Currysås
- 2 kg gul lök hackad
- 1.2 kg svenska röda äpplen i tärningar
- 200 g curry
- 7 l vatten
- 3 l vispgrädde
- 100 g hönsbuljongpasta
Ris
- 100 portioner kokt ris
- 2 kg gröna ärtor tinade
- 200 g persilja hackad
Gör så här
Låt ströbrödet stå och svälla i mjölken ca 10 minuter. Blanda ihop med resten av ingredienserna till färsen och forma till frikadeller, 2-3 per portion. Sjud frikadellerna i kycklingbuljong, ca 10 minuter. Innertemperaturen i frikadellerna ska vara 70°C. Fräs lök och äpple i olja utan att det tar färg, tillsätt curry och fräs ytterligare några minuter. Häll på vätska och buljongpasta, koka 15-20 minuter. Mixa och smaksätt med salt. Blanda det kokta riset med ärtor och persilja och servera till frikadellerna och currysåsen.