Tomatbräserade kebabjärpar med ljummen pastasallad och citronyoghurt

Ingredienser
- 10 kg Scan kebabjärpar
Tomatsås
- 2 kg gul lök hackad
- 100 g vitlök pressad
- 10 kg krossade tomater
Pastasallad
- 15 kg pasta farfalle kokt
- 4 dl rapsolja
- 200 g persilja hackad
- 4 kg gurka i tärningar
- 4 kg blomkål i buketter förkokt
Citronyoghurt
- 4 kg matyoghurt
- 10 st citroner finrivet skal och pressad saft
Gör så här
Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt krossade tomater och låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, socker och tabasco. Värm kebabjärparna i kombiugn, återupphettningsprogram, 150°C, ca 10 minuter. Lägg ner järparna i tomatsåsen vid servering. Häll olja på den varma pastan, blanda i allt och smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurt med finrivet citronskal. Smaka av med citronsaft och salt. Servera järparna med tomatsås, pastasallad och citronyoghurt.