Lammfärskebab, kryddig couscous och citronrimmad gurka

Lammfärskebab, kryddig couscous och citronrimmad gurka
För 100 personer

Ingredienser

  • 12 kg Scan lammfärs
  • 1.2 l vatten
  • 24 st ägg
  • 12 st citroner finrivet skal
  • 120 g persilja hackad
  • 120 g vitlök pressad
  • 120 g salt

Citronrimmad gurka

  • 3 kg gurka skivad
  • 2 l vatten
  • 35 g salt
  • 25 g socker
  • 1.5 dl pressad citronsaft

Kryddig couccous

  • 15 kg couscous kokt med gurkmeja
  • 250 g gurkmeja till kokning av couccous
  • 120 g kardemumma malen
  • 120 g kanel malen
  • 1.5 kg torkade aprikoser strimlade
  • 400 g solrosfrön

Gör så här

Blanda lagen till gurkan. Lägg i skivad gurka och låt stå ca 2 timmar. Blanda allt till färsen, spritsa ut eller forma till smala rullar och lägg på oljade bleck. Stek i ugn, på 175°C ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 70°C. Skär kebaben i bitar. Smaksätt den kokta couscousen med kardemumma, kanel och salt. Blanda i aprikoser och solrosfrön. Servera lammfärskebaben med couscous och citronrimmad gurka.