Lammfärskebab, kryddig couscous och citronrimmad gurka

Ingredienser
- 12 kg Scan lammfärs
- 1.2 l vatten
- 24 st ägg
- 12 st citroner finrivet skal
- 120 g persilja hackad
- 120 g vitlök pressad
- 120 g salt
Citronrimmad gurka
- 3 kg gurka skivad
- 2 l vatten
- 35 g salt
- 25 g socker
- 1.5 dl pressad citronsaft
Kryddig couccous
- 15 kg couscous kokt med gurkmeja
- 250 g gurkmeja till kokning av couccous
- 120 g kardemumma malen
- 120 g kanel malen
- 1.5 kg torkade aprikoser strimlade
- 400 g solrosfrön
Gör så här
Blanda lagen till gurkan. Lägg i skivad gurka och låt stå ca 2 timmar. Blanda allt till färsen, spritsa ut eller forma till smala rullar och lägg på oljade bleck. Stek i ugn, på 175°C ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 70°C. Skär kebaben i bitar. Smaksätt den kokta couscousen med kardemumma, kanel och salt. Blanda i aprikoser och solrosfrön. Servera lammfärskebaben med couscous och citronrimmad gurka.