Köttfärslimpa med champinjonsås och rostade rotfrukter

Ingredienser
- 12 kg Scan blandfärs
- 200 g ströbröd
- 9 dl vatten
- 16 st ägg
- 500 g gul lök
- 120 g salt
- 60 g mald svartpeppar
Champinjonsås
- 5 kg skivade champinjoner
- 7 l mjölk
- 1 kg färskost
- maizena
- 0.5 dl soja
- 200 g finhackad persilja
Rostade rotfrukter
- 12 kg bakpotatis i klyftor
- 4 kg morötter i bitar
- 4 kg rödlök i klyftor
- 1 dl timjan
Gör så här
Blanda ströbröd och vatten, låt stå i 10 minuter och svälla. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till limpor i oljade bleck. Stek i ugn, 225°C i 10 minuter. Sänk temperaturen till 125°C och stek tills innertemperaturen är 70°C. Bryn champinjonerna. Häll på mjölk och färskost. Koka i 5 minuter, red av med maizena. Smaksätt med soja, salt och vitpeppar. Avsluta med strimlad persilja. Lägg rotfrukter och lök i bleck, droppa över olja och strö över timjan, rör om och rosta i ugn 200°C, i 15 minuter. Rör om då och då. Ugnsstek tills de är mjuka, ta ut och salta.