Tändsticksstrimlad bog med grönsakswok, ris och yoghurtdressing

Tändsticksstrimlad bog med grönsakswok, ris och yoghurtdressing
För 100 personer

Ingredienser

  • 10 kg Scan Piggham grisbog tändsticksstrimlad
  • 1 kg morötter
  • wokkrydda
  • 1 kg rödlök
  • 1 kg purjolök
  • 5 kg blandade wokgrönsaker frysta
  • soja

Basmatiris

  • 7.5 l basmatiris
  • 20 st lagerblad
  • 10 st kanelstänger
  • 2 msk kardemummakärnor
  • 2 msk kryddnejlika
  • 10 st stjärnanis

Lime- och yoghurtdressing

  • 3 l matyoghurt
  • 10 st lime finrivet skal och pressad saft

Gör så här

Bryn köttet i smör på stekbord i några minuter. Krydda med wokkrydda. Strimla morötter, rödlök och purjolök. Stek i olja på stekbord. Häll över färdig wokgrönt och blanda ner bogen. Smaka av med soja. Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med kryddorna. Blanda yoghurt med skal och saft från lime. Smaka av med salt och peppar.