Skinkstek med bulgursallad och citrussky

Ingredienser
- 10 kg Scan Skinkstek sous vide
Bulgursallad
- 10 l bulgur
- 1 dl gurkmeja
- 10 st gurkor skalade och urkärnade
- 1 kg rostad paprika
- 1 kg torkade aprikoser skurna
- 500 g russin
- 5 dl bladpersilja finstrimlad
- 3 dl olivolja
- 5 st apelsiner rivet skal och pressad saft
- 5 st citroner rivet skal och pressad saft
Citrussky
- 3 l sky från skinkan
- maizena
- 1 dl pressad citronsaft
- 2 dl pressad apelsinsaft
- 4 st apelsiner strimlat skal
Gör så här
Skiva skinksteken och lägg upp på bleck med lite av spadet. Spara resten av spadet. Värm i kombiugn, ångfunktion 80°C, ca 15 minuter. Koka bulgur med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen. Strimla gurka och paprika och blanda med bulgur, aprikoser, russin, persilja, olivolja och citrusskal. Smaka av med citrussaft, salt och peppar. Koka upp skyn och red med maizena, smaka av med citrussaft och strimlat apelsinskal.