Pigghamkotlett och rotfruktskaka med getost

Ingredienser
- 15 kg Scan Pigghamkotlett
- 5 dl flytande honung
- 10 st citroner finrivet skal
Rotfruktskaka
- 7 kg potatis tunt skivad
- 3 kg rotselleri tunt skivad
- 3 kg morötter tunt skivade
- 3 kg palsternacka tunt skivad
- 1.5 kg färsk spenat
- 2 kg getost
- 1 kg skirat smör
Till servering
- blandsallad
Gör så här
Bryn köttet i smör på stekbord och lägg i bleck. Blanda honung med citronskal och häll över köttet. Stek i ugn på 120°C tills innertemperaturen i köttet är 65°C. Lägg skivade rotfrukter i smörat bleck. Varva grönsakerna med spenat och smulad getost. Pensla skirat smör mellan de olika lagren, salta och peppra. Tillaga i ugnen, 175°C tills den är klar. Låt stå i press över natten och skär upp nästa dag. Värm på innan servering i ugnen, 120°C. Servera med en blandsallad.
Tips! Byt gärna ut osten mot t ex fetaost eller god hårdost.