Rimmad fläsklägg med rostade rotfrukter och senap

Rimmad fläsklägg med rostade rotfrukter och senap
För 100 personer

Ingredienser

  • 10 kg Scan Sous vide rimmad Fläsklägg
  • 20 st lagerblad
  • 2 msk kryddpeppar
  • 100 g färsk timjan

Rostade rotfrukter

  • 12 kg potatis tvättad med skal
  • 4 kg morötter
  • 4 kg kålrötter

Till servering

  • strimlad bladpersilja
  • senap

Gör så här

Ta tillvara på buljongen från fläskläggen. Skiva fläskläggen i 5 mm tjocka skivor och lägg på bleck. Slå över buljongen och lägg i lagerblad, kryddpeppar och timjan. Värm i kombiugn, ångfunktion 80°C, ca 15 minuter. Klyfta potatis och skär morot och kålrot i lika stora bitar. Lägg i bleck, salta och ringla över olivolja. Tillaga i ugn på 200ºC tills potatisen är klar. Servera med mycket bladpersilja och god senap.