Senaps- och plommonglacerad skinkstek med saltrostad potatis

Ingredienser
- 12 kg Scan Piggham skinkstek
Senaps- och plommonglace
- 500 g gul lök finhackad
- 1 kg katrinplommon urkärnade
- 5 dl flytande honung
- 5 dl skånsk stark grovkornig senap
- 1 l mörkt öl
Saltrostad potatis
- 10 kg potatis tvättad med skal
- 250 g grovsalt till blecken
- 100 g färsk timjan och rosmarin
- 3 kg äpplen i klyftor
Gör så här
Fräs löken i smör. Finhacka katrinplommonen och vänd ner löken. Slå på honung, senap och öl. Låt koka ihop några minuter. Bryn skinkan runt om och stek i ugn 175°C tills innertemperaturen är 68°C. Ta ut och bred på senaps- och plommonglacen. Fortsätt tillagningen i ugnen tills skinkan har en innertemeratur på 75°C. Fördela grovsalt i botten på blecken. Klyfta potatisen. Lägg örterna i blecken och fördela potatisen över. Ringla över olivolja. Tillaga potatisen i ugn, 200°C tills den nästan är klar. Lägg då klyftade äpplen över potatisen och tillaga i ugnen tills allt är klart.