Citrondoftande lammstek, fetafyllda paprikor och färgglad bönsallad

Ingredienser
Citrondoftande lammstek
- 12 kg Scan lammstek benfri
- 50 vitlöksklyftor
- 5 dl citronskal rivet
- 200 g persilja
Fetafyllda paprikor
- 50 röda paprikor
- 5 kg mager fetaost 10%
- 3 kg kesella 10%
- Crema di balsamico (balsamicosirap)
Färgglad bönsallad
- 10 kg blandade kokta bönor
- 50 st vitlöksklyftor hackade
- 1.5 kg rödlök hackad
- 2 kg grön paprika hackad
- 100 st sardeller hackade
- 5 dl citron pressad
- 2 kg cocktailtomater halverade
- 1 l persilja hackad
Gör så här
Hacka vitlök och citronskal grovt tillsammans med persiljan. Klappa in blandningen noga runtom steken. Salta och peppra. Stek i kombiugn, varmluftsfunktion 150ºC, tills innertemperaturen är 65-70ºC. Ta ut steken och låt den vila. Sila skyn från blecket och späd med vatten. Red av med maizena.
Skär paprikorna i kvartar. Smula osten och rör i kesellan. Fördela blandningen i paprikan och gratinera i kombiugn, 175ºC ca 20 minuter tills osten fått lite färg. Ringla över lite crema di balsamico vid servering.
Fräs grönsaker och sardeller lätt. Blanda i bönor, pressa i citron och låt allt bli varmt. Strö över cocktailtomater och persilja. Smaka av med salt och peppar.