Txistorra [tjistårra] med olivtortilla och tomatsås
![Txistorra [tjistårra] med olivtortilla och tomatsås](/globalassets/transparent.png?preset=foodservice-1:1)
Ingredienser
- 2,5 kg Scan Txistorra
Olivtortilla
- 35 st ägg
- 2,5 liter mjölk
- 1 msk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 500 g gul lök, i bitar
- 2,5 kg potatis, kokt i bitar
- 700 g oliver, urkärnade
- 50 g färsk timjan, hackad
Gör så här
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll upp i smorda bleck. Stek löken. Lägg lök, potatis, oliver och timjan i blecken. Tillaga i kombiugn 175°, ca 40 minuter, Stek korvarna i stekbord eller i kombiugn 200°, ca 10 minuter. Servera olivtortillan med Txistorra och en varm tomatsås.