Elvispizza med köttbullar och vitkål

Elvispizza med köttbullar och vitkål
För 100 personer

Ingredienser

  • Scan Köttbullar "Maxi" 8 kg
  • Pizzabotten 10 st
  • Krossade tomater 4 liter
  • Chilisås 2 liter
  • Oregano torkad 1.5 dl
  • Minimajs 5 kg
  • Svamp skivad 1.5 kg
  • Creme fraiche 3 liter
  • Ost riven 1 kg
  • Vitkål strimlad 7 kg
  • Matolja 5 liter
  • Ättika 3 dl

Gör så här

1. Lägg pizzabottnar på bleck. 2. Blanda krossade tomater, chilisås och oregano till en sås och lägg på bottnarna. Lägg på majs, svamp och köttbullar. 3. Blanda creme fraiche och ost. Klicka ostblandningen på pizzorna och grädda i varmluftsugn, 175°C. 4. Värm upp oljan tills den börjar röra på sig i kastrullen. Häll den varma oljan på vitkålen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar och ev. lite italiensk salladskrydda. Låt stå över natten och sila sedan av oljan.