Ekologisk pannbiff med rotsaksgratäng och lingondressing

Ingredienser
- 10 kg Scan Pannbiff - ekologisk à 40 g st
- 8 kg Mandelpotatis
- 4 kg Morötter
- 3 kg Palsternacka
- 3 liter Mjölk
- 3 liter Grädde
- 50 g Timjan - färsk
- 1 kg Lingon - frysta
- 100 g Socker
- 3 liter Gräddfil
- 1 liter Lingonsylt
Gör så här
Strimla rotfrukterna och lägg i smorda bleck. Koka upp grädde och mjölk. Repa eller hacka timjan och vispa ner i gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar. Häll gräddmjölken i blecken och baka av i kombiugn på 175° C i ca 45 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Rårör lingonen. Blanda gräddfil, lingon och lingonsylt. Värm de tinade pannbiffarna i kombiugn, återupphettningsprogram på 175° i ca 10 minuter. Servera med gratängen, lingondressing och inlagd gurka.