Salsagryta på nötbog med färsk koriander och jasminris

Salsagryta på nötbog med färsk koriander och jasminris
För 100 personer

Ingredienser

  • 7 kg Scan Nötbog - strimlad
  • 2 dl Olivolja
  • 2 kg Gul lök - hackad
  • 200 g Vitlök - hackad
  • 200 g Spansk peppar - hackad
  • 4 kg Krossade tomater
  • 2 kg Chilisås
  • 1 kg Sweet Chilisås
  • 2 kg Chunky salsasås
  • 1 liter Vatten
  • 5 dl Maizena
  • 50 g Färsk koriander
  • 7 liter Jasminris

Gör så här

Sautera lök och chili. Tillsätt krossade tomater, chilisås, sweet chilisås, salsa och vatten och låt koka upp. Lägg upp köttet på bleck, salta och peppra. Ugnsstek i kombiugn på 175° C i ca 15 minuter, eller tills det får lite färg. Tillsätt köttet till grytan och låt sjuda tills det är mört, ca 40 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner koriander precis före servering. Koka riset i bleck i kombiugn på ånga. (Häll upp 3,5 liter ris per bleck och tillsätt 4 liter vatten och 2 msk salt.) Tips! Häll lite olja i botten av blecken när du kokar ris så fastnar det inte så lätt.