Pepparrotskött

Pepparrotskött
Koka För 10 personer

Ingredienser

  • 1½ kg Scan Högrev
  • 200 g Gul lök i klyftor
  • 200 g Morot i grova bitar
  • 2 st Lagerblad
  • 10 st Svartpepparkorn

Pepparrotssås

  • 2 dl Mjölk
  • 2 dl Grädde
  • 2½ dl Buljong från köttet
  • 2 msk Riven pepparrot
  • ½ dl Maizena eller vetemjöl

Gör så här

Dela köttet på längden en gång. Bind eventuellt upp det. Lägg köttet tillsammans med lök, morot, lagerblad, pepparkorn och salt i en gryta. Täck med vatten, koka upp och skumma ordentligt. Sänk värmen och låt sjuda i ca 1½ timme. Lyft upp köttet och täck med plastfilm. Låt svalna. (Eller låt kallna i buljongen över natten.) Koka upp mjölk, grädde och buljong till såsen i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar. Red av såsen. Skär köttet i tunna skivor och servera med pepparrotssåsen, kokt potatis och lättkokta grönsaker.