Pepparrotskött

Ingredienser
- 1½ kg Scan Högrev
- 200 g Gul lök i klyftor
- 200 g Morot i grova bitar
- 2 st Lagerblad
- 10 st Svartpepparkorn
Pepparrotssås
- 2 dl Mjölk
- 2 dl Grädde
- 2½ dl Buljong från köttet
- 2 msk Riven pepparrot
- ½ dl Maizena eller vetemjöl
Gör så här
Dela köttet på längden en gång. Bind eventuellt upp det. Lägg köttet tillsammans med lök, morot, lagerblad, pepparkorn och salt i en gryta. Täck med vatten, koka upp och skumma ordentligt. Sänk värmen och låt sjuda i ca 1½ timme.
Lyft upp köttet och täck med plastfilm. Låt svalna. (Eller låt kallna i buljongen över natten.)
Koka upp mjölk, grädde och buljong till såsen i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar. Red av såsen.
Skär köttet i tunna skivor och servera med pepparrotssåsen, kokt potatis och lättkokta grönsaker.