Korv- och kålgryta med äppelsallad

Ingredienser
- 1 kg Scan Falukorv strimlad
- 1 tsk Kryddpepparkorn
- ½ tsk Svartpepparkorn
- 1½ liter Grönsaksbuljong
- 1 msk Dragon
- 400 g Vitkål i grova bitar
- 400 g Savoykål i grova bitar
- 800 g Potatis i grova bitar
- 200 g Skivad gul lök
Äppelsallad
- 300 g Syrliga skivade äpplen
- 2 dl Lätt crème fraiche
- 2 msk Dijonsenap
- ½ dl Bladperslija grovt hackad
Gör så här
Lägg pepparkornen i en kryddpåse. Koka upp buljongen med kryddpåsen och dragonen. Koka kål och potatis mjuka i omgångar i buljongen
Tillsätt korv och lök, låt koka upp. Vänd ner kål och potatis strax innan grytan ska serveras. Lyft upp kryddpåsen och smaksätt med salt och peppar.
Blanda ingredienserna till äppelsalladen och smaksätt med salt och peppar.
Servera korvgrytan med äppelsalladen och gärna ett gott bröd till.