Bratwurst med currydoftande matvete, honungbakat äpple och pepparrotskräm

Ingredienser
- 10 st Scan Bratwurst
- 5 st Små röda äpplen
- 4 msk Rapsolja
- 400 g Gröna bönor
- Bladpersilja
Pepparrotskräm
- 5 dl Lätt crème fraiche
- ½ dl Riven pepparrot
Matvete med curry
- 250 g Hackad gul lök
- 250 g Matvete
- 1 msk Curry
Gör så här
Dela äpplena på mitten. Lägg dem på ett bleck med snittytan uppåt. Häll på rapsolja, honung och krydda med salt och svartpeppar. Ugnsbaka i 200° i 25-30 minuter tills de är mjuka.
Blanda samman crème fraiche, pepparrot, salt och peppar till en kräm. Ställ svalt en stund så att smakerna mognar.
Fräs löken i lite olja. Tillsätt kamutvete, curry och salt, rör runt. Häll på vatten och koka enligt anvisning på förpackningen.
Stek korven. Koka bönorna i lätt saltat vatten.
Servera bratwursten med kamutvete och bönor. Toppa med pepparrotskräm och garnera eventuellt med bladpersilja.