Indisk lammfärsgryta

Indisk lammfärsgryta
Koka För 10 personer

Ingredienser

  • 1 kg Scan Lammfärs
  • 200 g Gul lök hackad
  • 2 st Vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk Chilipulver
  • 1 msk Mald koriander
  • 1 msk Garam Masala
  • 2 msk Curry
  • 300 g Tärnade morötter
  • 300 g Svarta bönor
  • 1 dl Mango chutney
  • 6 dl Hönsbuljong
  • 4 dl Matyoghurt
  • 300 g Grön paprika i bitar

Gör så här

Sautera lök, pressad vitlök och alla torra kryddor i lite olja. Tillsätt lammfärs och morötter och fräs tills färsen är genomstekt. Tillsätt bönor, mango chutney och buljong. Sjud under lock på svag värme, ca 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Rör ner yoghurten och paprikan i grytan, låt koka upp och smaka av med salt. Servera med ris och lite extra yoghurt. Dekorera gärna med lite mynta.