Grillad Kolbász med mango- och russinsås

Grillad Kolbász med mango- och russinsås
För 25 personer

Ingredienser

  • 25 st Scan Kolbász
  • 0,7 kg gul lök, hackad
  • 1 msk kummin, hel
  • 0,5 kg röd paprika
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 kg tärnad, fryst mango
  • 0,3 kg russin
  • persilja
  • 1,5 kg ris
  • 3 st kanelstänger
  • 1 dl sesamfrön

Gör så här

1. Fräs lök och kummin i lite olja tills den börjar få färg. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop.
Smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad persilja vid servering.

2. Koka upp lite av vattnet till riset med kanelstängerna.
Koka riset på bleck med kanel vattnet. Låt kanelstängerna koka med.

3. Snitta korven i skinnet och grilla (eller värm i kombiugn på 200° i ca 10 minuter).

4. Rosta sesamfröna i torr panna och
toppa sedan riset med dem.

5. Servera den grillade korven med såsen och kanelriset.