Revbensspjäll med karamelliserade fikon och rödbetssallad

Ingredienser
- 2 kg Scans tjocka revbensspjäll
Marinad
- 0,5 dl Ingefära, färsk, riven
- 0,5 dl Honung
- 1 msk Chiliflakes
- 0,5 dl Äppeljuice, konc
- 1 msk Kummin, krossat
- 1 st Gul lök, riven
Äppel- och rödbetssallad
- 2 st Äpple, Granny Smith
- 300 g Rödbetor, inlagda
- 0,5 dl Skånsk senap
- 2 dl Crème fraiche
Karamelliserade fikon
- 10 st Fikon
- 2 msk Råsocker
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera revbensspjällen,
gärna över natten. Stek i ugn i 175° i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen.
2. Finstrimla äpple och rödbetor. Blanda med senap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
3. Halvera fikonen och stek i en klick smör. Strö över socker och låt smälta.
Tillsätt balsamvinäger och ta av från värmen.