Rimmad fläsklägg med syrlig äppel- och brysselkålssallad

Ingredienser
- 1,5 kg Scan Fläsklägg, sous vide
Äppel- och brysselkålsallad
- 600 g Brysselkål, färsk
- 80 g Purjolök, det görna
- 1 msk Senap
- 1 st Citron, rivet skal och saft
- 0,5 dl Kallpressad rapsolja
- 0,5 dl Russin
- 2 st Röda äpplen, skivade
- 0,5 dl Valnötter, krossade
- 1 dl Körvel, plockad
Rotmosstomp
- 1 kg Kålrötter i bitar
- 1 kg Potatis, i bitar
- 750 g Morot, i bitar
- 1,5 tsk Ingefära, mald
- 100 g Smör
- 0,5 dl Crème fraiche
Gör så här
1. Ansa och koka brysselkålen i ca 8 minuter i lättsaltat vatten.
Kyl därefter ner den. Mixa purjolök, senap och citron, droppa i rapsoljan. Blanda brysselkål, russin, äpple och krossade valnötter med purjolöksdressingen. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med körveln.
2. Koka kålrot och morot i ca 30 minuter i saltat vatten. Tillsätt
potatisen och koka allt mjukt. Häll av och spara lite kokspad.
Stöt rotfrukterna och tillsätt ingefära, smör och créme fraiche.
Späd med kokspad till lagom konsistens. Smaka av med salt
och peppar.
3. Skiva fläskläggen och värm i lågtemperaturånga, 80° i ca 15 min.