Läckökorv med svensk julig "surkål"

Läckökorv med svensk julig "surkål"
Steka För 10 personer

Ingredienser

  • ca 1 st Scan Läckökorv
  • 300 g Grönkål, strimlad
  • 300 g Vitkål, strimlad
  • 1 st Ansjovisfilé, hackad
  • 1 st Röd lök, finhackad
  • 0,5 dl Ättika
  • 1 dl Gräddfil
  • Krasse
  • 10 st Grillpinnar

Gör så här

1. Bryn grönkål och vitkål i en väl tilltagen kastrull i smör.

2. Tillsätt rödlöken, ansjovisen, lite vatten och ättikan.

3. Koka samman och låt sjuda tills det är riktigt mjukt under lock. Lyft sedan av locket och koka ihop. Smaka av med salt, peppar och ev mer ättika. Det ska vara riktigt härligt syrligt. Kyl.

4. Skär Läckökorven i 6 cm långa bitar, och dela dem sedan på
längden till fyra bitar. Trä upp två bitar korv på ett spett och bryn korvspetten i het panna på båda sidorna.

5. Blanda kålen med gräddfil och lägg sedan upp kålen. Toppa med krasse och lägg ett korvspett på varje.