Nötstek med potatis- och rotsellerigratäng, balsamicokokt rödlök

Nötstek med potatis- och rotsellerigratäng, balsamicokokt rödlök
Ungssteka För 50 personer

Ingredienser

  • 7 kg Scan Sous vide Nötstek
  • 6,25 kg Potatis, skivad
  • 5 kg Rotselleri, tunt skivad
  • 1,5 liter Ost, riven
  • 1 liter Mjölk
  • 1,5 liter Grädde
  • 2,5 kg Rödlök, i klyftor
  • 300 g Smör
  • 2 dl Socker
  • 5 dl Balsamicovinäger
  • 100 g Persilja, hackad

Gör så här

1. Varva potatis, rotselleri, ost, salt och peppar i ett bleck. Avsluta med ett lager ost. Häll på grädden och mjölken. Grädda i kombiugn på 175°C i ca 45 minuter tills grönsakerna är mjuka.

2. Stek löken i smör i stekbordet tills den blir mjuk och lite brynt. Strö över sockret och låt karamellisera något. Tillsätt balsamicon och buljongen och låt koka in något. Blanda ner persiljan och lyft sedan upp.

3. Skär köttet i skivor och lägg på bleck. Värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna.

4. Servera köttet med gratängen och rödlöken.