Pulled pork, Karré eller urbenat lägg

Pulled pork, Karré eller urbenat lägg
För 25 personer

Ingredienser

  • 3 ½ kg karré/urbenat lägg
  • 1 dl BBQ-dry rub (t.ex. Chef Paul BBQ)
  • 1-2 dl Hoisinsås
  • 1-2 dl Sötsursås (se nedan)
  • salt
  • SÖTSURSÅS
  • 2 dl passerad tomat
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vinäger
  • 1 msk honung
  • 25 g smör
  • 1-2 tsk salt
  • svartpeppar
  • INLAGD RÖD LÖK
  • 2 st rödlökar, tunnklyftade
  • 1 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Gör så här

Gnugga in kryddmixen i karrén ordentligt. Låt ligga i rumstemperatur i 1 tim. Lägg köttet i en gryta och lägg på lock. Ställ in grytan i ugn på 100°C i 7-8 tim. Ta ut och låt svalna. Repa sedan karrén trådig med gaffel eller händerna. Blanda med Hoisinsås, sötsursås och salt. Täck köttet eller lägg i vakuumpåse över natten.
Lägg ut på plåt och rosta i ugn på 225°C i 10-15 min. Rör om då och då. Ta ut och servera med tillbehör.


Sötsursås
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud i 15-20 min och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.


Inlagd rödlök
Blanda ihop ättika, socker och vatten tills sockret löst upp sig. Lägg i lökklyftor. Marinera i 1 tim innan servering.


Montering vid servering:
1. rostat bröd
2. cheddarost
3. inlagd gurka
4. pulled pork
5. sötsursås
6. inlagd röd lök
Dela bröd och rosta dem på insidan. Lägg ost på bottenbiten. Fortsätt med gurka, pulled pork, sås och avsluta med lök och lock.