Sotad Flankstek med vispat soyasmör, parmesan, torkad svamp & krasse

Ingredienser
Flankstek
- 400 g flankstek
- 1 msk olja
- 1 msk smör
Bröd
- 1 baguette
- 4 msk olivolja
Soyasmör
- 100 g osaltat smör
- 2 msk kikkomansoya
Picklad lök
- 4 st bananscharlottenlökar
- 4 msk ättika
- 8 msk socker
- 8 msk vatten
Garnityr
- 24 kvistar vattenkrasse
- 8 skogschampinjoner
- 40 g torkad karl-johansvamp
- 100 g parmesan
Gör så här
Flankstek:
Skär flanksteken i 2 längder. Krydda med salt och peppar. Sota flanksteken i en mycket varm panna med oljan och smöret. Baka sedan flanksteken färdigt i ugnen, innertemperaturen ska bli ca 54 grader. Skiva i tunna skivor och krydda med flingsalt
Soyasmör:
Vispa ingredienserna fluffiga med elvisp
Picklad lök:
Skala och skiva löken tunt. Koka upp samtliga ingredienser och låt svalna i lagen.
Garnityr:
Plocka vattenkrassen i fina toppar. Hyvla svampen tunt på mandolin eller med vass kniv. Mal den torkade svampen fint. Hyvla parmesanen.
Avslutning:
Bred smöret på bröden. Lägg på köttet. Toppa med svamp, picklad lök, parmesan och krasse. Pudra över svamppulvret.