Korv med bröd & chorizocrust, potatiscreme och syltad

Ingredienser
Korv med bröd
- 8 st korvar
- 8 st bröd
Chorizocrust
- 200 g rå chorizo
- 1 dl olja
Potatiscréme
- 200 g mandelpotatis
- oljan från korven
- ca 2 dl mjölk
- skal av 2 citroner
- 2 tsk rökt paprikapulver
Syltad chili
- 4 st röda chilis
- 4 msk ättika
- 8 msk socker
- 8 msk vatten
Gör så här
Korv med bröd:
Koka korven och värm bröden som vanligt
Chorizocrust:
Drag skinnet av korven. Skär ned den i mindre bitar. Sjud korven försiktigt i oljan, i ca 20 minuter, så att man får ut alla smaker. Häll sedan av oljan och spara till potatiskrämen. Torka korven torr och hacka den fint. Stek den sedan frasig i en torr stekpanna. Låt torka på papper.
Potatiscréme:
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av och låt den ånga helt torr. Passera potatisen och blanda med mjölk och chorizooljan. Tillsätt rivet citronskal och paprikan. Smaka av med salt.
Syltad chili:
Skiva chilin i tunna ringar. Förväll chilin och spola av den, så att du får ned styrkan. Koka sedan upp samtliga ingredienser och låt chilin svalna i lagen.
Avslutning:
Toppa varmkorven med potatiskräm, chorizocrust och syltad chili.
Koka korven och värm bröden som vanligt
Chorizocrust:
Drag skinnet av korven. Skär ned den i mindre bitar. Sjud korven försiktigt i oljan, i ca 20 minuter, så att man får ut alla smaker. Häll sedan av oljan och spara till potatiskrämen. Torka korven torr och hacka den fint. Stek den sedan frasig i en torr stekpanna. Låt torka på papper.
Potatiscréme:
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av och låt den ånga helt torr. Passera potatisen och blanda med mjölk och chorizooljan. Tillsätt rivet citronskal och paprikan. Smaka av med salt.
Syltad chili:
Skiva chilin i tunna ringar. Förväll chilin och spola av den, så att du får ned styrkan. Koka sedan upp samtliga ingredienser och låt chilin svalna i lagen.
Avslutning:
Toppa varmkorven med potatiskräm, chorizocrust och syltad chili.