Högrevsburgare med tryffel

Ingredienser
Hamburgare
- 500g Högrevsfärs
- Salt & peppar
- Olja till stekning
Tryffelmajonnäs
- 2st Äggulor
- 5dl Matolja
- Champagnevinäge
- Salt
- 2msk Tryffelbresyr
- Tryffelolja
Till Servering
- 10st Små hamburgerbröd
- Gruyère
- Färsk tryffel
- Smör till stekning
Gör så här
Hamburgare:
Forma färsen till 10st burgare, arbeta så lite som möjligt med färsen.
Salta och peppra rikligt och stek precis innan servering.
Tryffelmajonnäs:
Vispa gulor, vinäger och salt. Tillsätt oljan i tunn stråle under kraftig vispning till majonnäsen har bra konsistens.
Blanda i bresyr och tryffelolja, smaka eventuellt av med mer salt och vinäger.
Servering:
Skiva osten och lägg på varje burgare, låt osten smälta i ugnen. Dela bröden och stek snittytan i smör till gyllenbrun och krispig.
Spritsa tryffelmajonnäs i botten lägg burgaren på och riv tryffel över. Servera.
Forma färsen till 10st burgare, arbeta så lite som möjligt med färsen.
Salta och peppra rikligt och stek precis innan servering.
Tryffelmajonnäs:
Vispa gulor, vinäger och salt. Tillsätt oljan i tunn stråle under kraftig vispning till majonnäsen har bra konsistens.
Blanda i bresyr och tryffelolja, smaka eventuellt av med mer salt och vinäger.
Servering:
Skiva osten och lägg på varje burgare, låt osten smälta i ugnen. Dela bröden och stek snittytan i smör till gyllenbrun och krispig.
Spritsa tryffelmajonnäs i botten lägg burgaren på och riv tryffel över. Servera.