Högrevsburgare med tryffel

Högrevsburgare med tryffel
GrillaSteka För 10 personer

Ingredienser

Hamburgare

  • 500g Högrevsfärs
  • Salt & peppar
  • Olja till stekning

Tryffelmajonnäs

  • 2st Äggulor
  • 5dl Matolja
  • Champagnevinäge
  • Salt
  • 2msk Tryffelbresyr
  • Tryffelolja

Till Servering

  • 10st Små hamburgerbröd
  • Gruyère
  • Färsk tryffel
  • Smör till stekning

Gör så här

Hamburgare:
Forma färsen till 10st burgare, arbeta så lite som möjligt med färsen.
Salta och peppra rikligt och stek precis innan servering.

Tryffelmajonnäs:
Vispa gulor, vinäger och salt. Tillsätt oljan i tunn stråle under kraftig vispning till majonnäsen har bra konsistens.
Blanda i bresyr och tryffelolja, smaka eventuellt av med mer salt och vinäger.

Servering:
Skiva osten och lägg på varje burgare, låt osten smälta i ugnen. Dela bröden och stek snittytan i smör till gyllenbrun och krispig.
Spritsa tryffelmajonnäs i botten lägg burgaren på och riv tryffel över. Servera.