Dumplings med högrevsfärs med soya & sesam. Räkbuljong med ingefära, kål och citrongräs

Dumplings med högrevsfärs med soya & sesam. Räkbuljong med ingefära, kål och citrongräs
KokaSteka

Ingredienser

Dumplings

  • 800 g högrevsfärs
  • 2 dl koksflingor
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk riven vitlök
  • 2 msk riven ingefära
  • 5-6 msk fisksås

Räkbuljong

  • 200 g räkskal
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 msk riven vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk szechuanpeppar
  • 4 stjärnanis
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk sambal oealek
  • 2 lime
  • 4 st citrongräs
  • 3-4 msk kikkoman soya
  • 1 l vatten

Garnityr

  • 200 g kinakål
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk sesamolja
  • 1 knippe koriander

Gör så här

Dumplings:
Blötlägg ströbröd och kokos i mjölken. Jobba ihop alla ingredienserna till en smidig färs. Stek en liten bit av färsen och kolla kryddningen. Tillsätt eventuellt mer fisksås om det behövs. Forma till små köttbullar. Pochera sedan av köttbullarna i saltat vatten i ca 2 minuter. Låt svalna.

Räkbuljong:
Hacka scharlottenlöken. Fräs räkskal, lök, vitlök, ingefära och tomatpuré i en kastrull. Slå på vin och låt koka in. Krossa citrongräset med baksidan av en kniv så alla aromer kommer ut. Tillsätt vatten och resterande kryddor förutom limen. Låt sjuda i ca 30 minuter. Låt gärna buljongen dra i 1 timme om tid finns. Smaka av med soya och limesaft.

Garnityr:
Strimla kålen och koriandern tunt.

Avslutning:
Lägg dumplingsen i botten av tallriken. Toppa med kålen. Slå på den varma buljongen. Toppa med koriander, sesamoljan och sesamfrön. Om man vill kan man servera nudlar eller ris till.