Bräserad griskind med fänkål, endiv, ruccola, sardell och dijonsenap

Bräserad griskind med fänkål, endiv, ruccola, sardell och dijonsenap
Ungssteka

Ingredienser

Griskind

  • 8 st griskinder
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 knippe timjan
  • 2 msk fänkålsfrön
  • 2 msk rostade malda fänkålsfrön
  • 2 msk olivolja

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ljus vinäger
  • 8 st sardeller
  • 2 dl olja

Garnityr

  • 2 gula endiver
  • 2 röda endiver
  • 1 knippe ruccola

Gör så här

Griskind: Bryn griskinden i en stekpanna på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan över kinden i en form, slå på timjan, vin, vatten och en del av fänkålsfrön. Täck med folie, och baka sedan i ugnen, 120 grader varmluft i 4 timmar. Låt kinderna svalna. Plocka ned dem i mindre bitar, och ta bort det överblivna fettet. Krydda med salt och peppar, och strö över de rostade fänkålsfröna och olivoljan. Majonnäs: Vispa ihop äggula, vinäger och senap. Tillsätt sakta oljan under vispning så att du får en tjock majonnäs. Efter ett tag kan man öka takten på oljan. Hacka sardellerna och vänd ned. Smaka av med salt och vinäger. Garnityr: Strimla endiverna. Låt dem ligga i kallt vatten i ca 30 minuter, och spola sedan ur dem lite, så att man får bort den värsta beskan. Vänd sedan upp endiverna i majonnäsen. Grovhacka ruccolan. Avslutning: Lägg endiverna i botten. Toppa med griskinden, och strö över ruccolan. Avsluta med lite nymalen svartpeppar.