Thaisoppa med ekologiska nötköttbullar och nudlar

För 10 personer
Thaisoppa med ekologiska nötköttbullar och nudlar
Ingredienser
  • 2,5 liten gul lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 5 cm ingefära, skalad och riven
  • 5 msk röd currypasta
  • 0,5 dl neutral olja
  • 2,5 l vatten
  • 3 dl ljus soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 7 dl kokosmjölk
  • 1,5 kg Scan ekologiska nötköttbullar
  • 2 msk neutral olja
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 400 g udon nudlar, koka enligt anvisningar
  • 10 st små pak choi (eller 5 stora som delas)
  • 2 stora morötter, fint skivade
  • 1 knippe salladslökar, skivade
  • 2 krukor koriander, sköljd och plockad
  • 2 krukor thaibasilika, sköljd och plockad
  • Ev. lite chiliolja
Gör så här GÖR SÅ HÄR: 1. Värm upp oljan i en djup, stor stekpanna alt stekgryta och fräs löken, vitlöken, ingefäran och currypastan ett par minuter på medelhög värme. 2. Tillsätt vatten, soja, sesamolja och kokosmjölk och koka upp, låt puttra på svag värme ca 10 min. Smaka av och tillsätt ev. salt. 3. Hetta upp olja och sesamolja i en stekpanna, fräs köttbullarna ihop med sesamfröna till fin färg. 4. Lägg upp soppan i skålar, toppa med nudlar, grönsaker, örter och köttbullar och eventuellt lite chiliolja för extra hetta.