Jalapenonuggets med rostad Sweet- Sour-BBQ-potatis

För 10 personer
Jalapenonuggets med rostad Sweet- Sour-BBQ-potatis
Ingredienser
  • 10 portioner Apetit Jalapenonuggets
  • 1,2 kg Kulpotatis, tvättad
  • 5 st Gul lök
  • 2 klyftor Vitlök
  • 2 dl Barbecuesås
  • 1 dl Sweet chili sås
  • 2 dl Rostade sesamfrön
  • 1 knippe Koriander
  • 2 knippe Spring onions/vårlök
  • 2 st Silverlök
  • 300 g Pimientos de padron
  • 2 msk olja
  • salt
  • 6 st Avokado
  • 5 dl Crème fraiche
  • Salt, svartpeppar
Gör så här Tvätta och torka potatisen, placera kulpotatisen i ett gastro-bleck. Rippla på olivolja, krydda med några nypor salt och svartpeppar från kvarn. Pressa över vitlök, skala och skiva den gula löken och tillsätt. Tillsätt BBQ-såsen och 1 dl sweet chili. Baka av på varmluft 175 grader till potatisen är helt klar och gyllene, cirka 30 minuter beroende på ugnstyp och storlek på potatisen. Blanda och rör var 10:e minut i potatisen. Tag ut och vid servering blanda med tunt skivad silverlök, rostade sesamfrön, fint skuren springonions samt nystekta pimientos de padron, servera potatisgarnityret varmt eller ljummet. Garnera med koriander och mer spring onions. Mixa avokado med crèmefraiche, sweet chili, svartpeppar och salt. Dressingen serveras vid sidan. Nuggets tillagas enligt anvisning.