Texmexburgare med BBQ-bönor, kål-ceviche chilirostad majs och chilidressing

För 10 personer
Texmexburgare med BBQ-bönor, kål-ceviche chilirostad majs och chilidressing
Ingredienser
  • 10 portioner Apetit Texmex-burgare
  • Ev. hamburgerbröd
  • BBQ-BÖNOR
  • 1 hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 1 msk olja
  • 3 dl passerade tomater
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl rökig BBQ-sås
  • 0,5 dl ljus soja
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk tabasco
  • salt
  • 400 g stora vita bönor
  • 400 g svarta bönor
  • 400 g kidneybönor
  • KÅLCEVICHE
  • Grönkål
  • Morot - riven
  • 1 citron - juice
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt
  • CHILIROSTAD MAJS
  • 500 g majs
  • 1 tsk riven vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk olja
  • Salt
  • CHILIDRESSING
  • 5 dl majonnäs
  • 0,5 citron - zest och juice
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl finhackad inlagd jalapeno
  • Salt
Gör så här Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomat, ketchup, farin, BBQ-sås, Worcestershiresås, chili, tabasco. Koka upp och smaka av med salt, låt puttra ihop ca 20 min. Lägg i bönorna och låt puttra på låg värme i ca 20 timme. Skölj grönkålen och skär bort den grova mittnerven. Riv kålen I mindre bitar, massera kålen med citron och salt i några minuter blanda sedan i chili och morot. Sätt ugnen på 220 grader. Låt majsen rinna av och blanda sedan med vitlök, chili, olja och salt. Lägg ut I tunt lager på plåtar och rosta till fin färg. Blanda alla ingredienser till dressingen. Tillaga Texmex-burgarna enligt anvisning och servera med tillbehören, ev. även hamburgerbröd om så önskas.