Texmexburgare med BBQ-bönor, kål-ceviche chilirostad majs och chilidressing

Ingredienser
- 10 portioner Apetit Texmex-burgare
- Ev. hamburgerbröd
- BBQ-BÖNOR
- 1 hackad gul lök
- 2 vitlöksklyftor - rivna
- 1 msk olja
- 3 dl passerade tomater
- 1 dl ketchup
- 1 msk farinsocker
- 1 dl rökig BBQ-sås
- 0,5 dl ljus soja
- 1 msk worcestershiresås
- 1 tsk chilipulver
- 0,5 tsk tabasco
- salt
- 400 g stora vita bönor
- 400 g svarta bönor
- 400 g kidneybönor
- KÅLCEVICHE
- Grönkål
- Morot - riven
- 1 citron - juice
- 1 tsk chiliflakes
- Salt
- CHILIROSTAD MAJS
- 500 g majs
- 1 tsk riven vitlök
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk olja
- Salt
- CHILIDRESSING
- 5 dl majonnäs
- 0,5 citron - zest och juice
- 3 msk tomatpuré
- 1 dl chilisås
- 1 dl finhackad inlagd jalapeno
- Salt
Gör så här
Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomat, ketchup, farin, BBQ-sås, Worcestershiresås, chili, tabasco. Koka upp och smaka av med salt, låt puttra ihop ca 20 min. Lägg i bönorna och låt puttra på låg värme i ca 20 timme.
Skölj grönkålen och skär bort den grova mittnerven. Riv kålen I mindre bitar, massera kålen med citron och salt i några minuter blanda sedan i chili och morot.
Sätt ugnen på 220 grader. Låt majsen rinna av och blanda sedan med vitlök, chili, olja och salt. Lägg ut I tunt lager på plåtar och rosta till fin färg.
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Tillaga Texmex-burgarna enligt anvisning och servera med tillbehören, ev. även hamburgerbröd om så önskas.