Porchetta med vitlök, örter och bacon - serveras kokta, vitlöksslungade betor

Ingredienser
- 2 kg fläskkarré
- 6 vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
- 0,5 kruka timjan
- 0,5 kruka rosmarin
- 5 msk olivolja
- 1 tsk fänkålsfrön
- Salt och peppar
- 240 g bacon
- stekgarn
- 1 kg betor
- 2 vitlöksklyfta
- 1 citron - juice och zest
- 0,5 dl smält smör
- Salt och peppar
- 4 dl crèmefraiche
- 1 citron - zest
- 1 kruka basilika - mixad
- salt
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa vitlök och örter snabbt med olivolja och salt. Skär ett snitt utmed karrén - fortsätt att skära längsmed och vika ut tills du får en stor platta av köttet. Salta och peppra över hela köttet och lägg sedan ut ört/vitlöksblandningen. Rulla sedan ihop köttet som en rulle, linda in hela rullen i bacon. Bind ihop med steksnöre. Krydda utanpå med salt, peppar och lite timjan och rosmarin. Stek runtom i en het stekpanna och lägg sedan i en ugnsfast form. Stek i ugnen tills innertemperaturen har kommit upp till 70 grader. Ta ut och låt vila innan köttet skärs i skivor.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg i de tvättade betorna i vattnet och koka i 20-40 min beroende på storlek. De är klara när de är mjuka rakt igenom. Spola snabbt i kallt vatten innan skinnet enkelt kan gnidas av.
Mixa vitlök, citron och smör - blanda runt med betorna och smaka av med salt och peppar. Vispa crèmefraichen fast o fluffig. Tillsätt citronzest och mixad basilika och smaka av med salt.
Servera allt tillsammans!