Tonkatsu (utbankad och panerad) kotlett - serveras med ris, kålsallad och srirachamajo

Ingredienser
- 10 st kotletter utan ben
- 5 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 msk vatten
- 5 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- Salt
- Olja till stekning/fritering
- 200 g savojkål
- 200 g rödkål
- 0,75 dl majonnäs
- 2 msk ljus soja
- 1 tsk honung
- 1 tsk vinäger
- 10 portioner ris
- Sriracha majo
- Rostade sesamfrön
- Koriander och lime
Gör så här
Koka riset.
Bank ut kotletterna till ca 1 cm i tjocklek och salta på båda sidor. Dubbelpanera - vänd först i mjöl sedan i ägget uppvispat med vatten och sist i panko. Stek i en vid stekpanna med rikligt med olja - nästan fritering.
Lägg att vila på lite hushållspapper innan servering.
Strimla kålen fint och blanda med majonnäs, soja, honung och vinäger.
Skär tonkatsun i strimlor och servera med ris, kålsallad och toppa med srirachamajo, koriander och lite lime att pressa över.