Kotlett med citron och vitlök serveras med zucchinisallad och vispad fetaost

Kotlett med citron och vitlök serveras med zucchinisallad och vispad fetaost
För 10 personer

Ingredienser

  • 10 st kotletter
  • 1 citron - zest o juice
  • 3 klyftor vitlök - rivna
  • 1 tsk rosépeppar - lätt krossad
  • Salt, peppar
  • 3 msk smör
  • 7-8 st zucchini
  • Salt, peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl grovt riven parmesan
  • 1 knippe dill
  • 1 citron - zest och juice
  • 2 dl grovhackad mandel
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g fetaost
  • Salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader.

Skiva hälften av zucchinin och lägg ut på en plåt - skvätt över olivolja, salt, peppra och strö över riven parmesan. Stek i ugnen till fin färg - ta ut. Skiva resterande zucchini tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg den hyvlade zucchinin på ett fat och dressa med olja, pressad citron och salt o peppar. Lägg de ljumna rostade zucchiniskivorna i salladen och tillsätt färsk dill och den hackade mandeln.
Mixa crème fraiche 0ch fetaost slätt och vispa sedan tills det är fluffigt och luftigt. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek kotletterna till fin färg med salt, peppar och rosépeppar. Tillsätt vitlök och citron och låt gå färdigt under lock till en innertemperatur på 70 grader.
Servera den ljumna salladen med kotletter och vispad fetaost!