Karré i tagine med citrus och oliver - serveras med pärlcouscous och yoghurt

Karré i tagine med citrus och oliver - serveras med pärlcouscous och yoghurt
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg karré - putsad och skuren i 2x2 cm bitar
  • 2 gula lökar - grovt hackade
  • 3 morötter - slantade
  • 3 vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 dl sultanrussin
  • 3 msk olja
  • Salt, peppar
  • 4 cm ingefära - riven
  • 3 tsk hel spiskummin
  • 3 kanelstänger
  • 4 lagerblad
  • 0,5 l krossade tomater
  • 0,7 l vatten
  • 0,5 dl kalvfond
  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 300 g gröna oliver
  • 1 knippe persilja
  • 10 portioner pärlcouscous tillagat enligt instruktioner (+ 1 tsk gurkmeja)
  • 5 dl turkisk yoghurt

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en panna med olja och fräs på köttet, lök, morötter, vitlök och russin - tillsätt ingefära och spiskummin - salta och peppra. När allt fått fin färg hälls det över i en tagine (eller en stekgryta). Tillsätt kanel och lagerblad och slå på tomater, vatten och kalvfond samt extra salt. Sätt på locket och tillaga i ugnen 1 timme. Ta ut och lägg i tunt skivad citron och lime samt oliver. Fortsätt tillaga 1,5 timme i ugnen med lock. Koka pärlcouscous enligt instruktion. Toppa grytan med persilja och servera med couscous och yoghurt.