Karré i tagine med citrus och oliver - serveras med pärlcouscous och yoghurt

Ingredienser
- 1,5 kg karré - putsad och skuren i 2x2 cm bitar
- 2 gula lökar - grovt hackade
- 3 morötter - slantade
- 3 vitlöksklyftor - finhackade
- 2 dl sultanrussin
- 3 msk olja
- Salt, peppar
- 4 cm ingefära - riven
- 3 tsk hel spiskummin
- 3 kanelstänger
- 4 lagerblad
- 0,5 l krossade tomater
- 0,7 l vatten
- 0,5 dl kalvfond
- 2 citroner
- 1 lime
- 300 g gröna oliver
- 1 knippe persilja
- 10 portioner pärlcouscous tillagat enligt instruktioner (+ 1 tsk gurkmeja)
- 5 dl turkisk yoghurt
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Hetta upp en panna med olja och fräs på köttet, lök, morötter, vitlök och russin - tillsätt ingefära och spiskummin - salta och peppra. När allt fått fin färg hälls det över i en tagine (eller en stekgryta). Tillsätt kanel och lagerblad och slå på tomater, vatten och kalvfond samt extra salt. Sätt på locket och tillaga i ugnen 1 timme. Ta ut och lägg i tunt skivad citron och lime samt oliver. Fortsätt tillaga 1,5 timme i ugnen med lock.
Koka pärlcouscous enligt instruktion.
Toppa grytan med persilja och servera med couscous och yoghurt.